vlieger Festival De tweede editie van het vlieger festival van westende was terug een groot succes, mooi weer, goede wind en veel volk, wat moet je meer hebben. De parade op zondag kun je terug vinden op pagina 2 Voor dit festival heb ik iets zelf gemaakt, een line laundry kite. Voor de mensen die niet weten wat line laundry is: line laundrye is een vorm of figuur dat niet kan vliegen uit zichzelf, maar het heeft een piloot vlieger nodig om in de lucht te gaan. mijn "Koinobori's" (105 visjes) waren een groot succes. je kunt hen gemakkelijk spotten in de lucht en op de foto's. bijkomende uitleg op pagina 3 enjoy the pictures   Parade Voor het festival op zondag van start ging, hebben we eerst meegedaan aan de parade. de parade is er om de vissers te eren. ik en enkele andere vliegeraars hebben er aan deel genomen, we hadden vlaggen en vliegers bij.     Koinobori Koinobori (鯉のぼり), in het japans: Karper vaandels, zijn karper gevormde wind vaandels welke traditioneel opgehangen worden in japan. dit om het feest "Tango no sekku (端午の節句)" te vieren. dit is een traditioneel nationaal feest nu wordt vooral Kinderdag (Kodomo no Hi, 子供の日) gevierd. traditioneel worden ze uitgetekend op stof op papier en dan worden ze in de wind gehangen om zo vrij te wapperen. ze worden ook wel satsuki-nobori (皐のぼり) genoemd.   Kinderdag wordt op 5 mei gevierd, de laatste dag van de gouden week. de langste onderbreking voor werknemers tijdens die periode sluiten bedrijven 9 a10 dagen de deuren. overal in japan worden deze vissen opgehangen om de kinderen te eren en hun een goed geluk toe te wensen zodat ze groot en sterk opgroeien.   DSC_0064 for more info, go to wikipedia